Penerbit arang batu keempat terbesar di Amerika Syarikat untuk kebankrapan

Cloud Peak Energy, syarikat perlombongan arang batu keempat terbesar di Amerika Syarikat, memfailkan kebankrapan Bab 11 akhir minggu lalu kerana syarikat itu terlepas tarikh akhir perpanjangan untuk membuat pembayaran pinjaman sebanyak $ 1.8 juta.

Dalam satu kenyataan, Cloud Peak berkata ia akan terus mengendalikan tiga lombong arang batu besarnya di Wyoming dan Montana ketika melalui proses penstrukturan semula. Colin Marshall, presiden dan CEO syarikat itu, berkata bahawa beliau percaya penjualan aset syarikat "akan memberikan peluang terbaik untuk memaksimumkan nilai untuk Cloud Peak Energy."

Cloud Peak adalah salah satu daripada beberapa pengeluar arang batu utama yang melarikan diri dari kemelesetan industri arang batu yang ketara antara 2015 dan 2016. Itu membelinya reputasi untuk ketelitian dan ketajaman perniagaan.

Tetapi margin penipisan telah melemahkan syarikat perlombongan sebagai pelanggan untuk arang batu termal terus kering. Elektrik yang dibakar arang batu dijangka jatuh musim panas ini, walaupun bulan-bulan musim panas biasanya melambungkan masa untuk loji arang batu sebagai penghawa dingin menyumbangkan permintaan elektrik. Itu kerana gas asli murah dan peningkatan dalam kapasiti yang boleh diperbaharui telah mengalihkan kotor, arang batu yang lebih mahal.

Menurut Casper Star Tribune, Cloud Peak mengangkut 50 juta ton arang pada tahun 2018. Kertas itu menyatakan bahawa selepas pemfail kebankrapan, "spekulasi hampir segera bermula Cloud Peak akan menjual lombongnya."

Jualan tambang yang serupa telah bergelut di Lembangan Sungai Powder Wyoming. Perjanjian untuk membeli lombong bergelut di Kemmerer, Wyoming, baru-baru ini jatuh disebabkan oleh isu-isu ikatan. Ikatan pada dasarnya adalah insurans yang meliputi pembersihan lombong selepas penutupan.

Menurut Star Tribune, kumpulan pemilik tanah Wyoming yang dipanggil Majlis Sumber Powder River memuji beberapa kebimbangan mengenai kemampuan Cloud Peak untuk membayar penambakan tambang selepas muflis. "Kami amat prihatin bahawa pencen pekerja dan pensiun dan manfaat penjagaan kesihatan akan diambil, dan berjuta-juta dolar cukai ad valorem yang terhutang kepada kabupaten Wyoming untuk arang batu yang dihasilkan akan dibiarkan tidak dibayar," tulis wakil ketua dewan itu, Bob LeResche, dalam satu kenyataan. "Ketakutan terbesar kami adalah bahawa penambakan tambang besar Cloud Peak akan terhenti, dan jaminan kewangan yang diperlukan oleh undang-undang akan membuktikan tidak mencukupi."

Cloud Peak dilaporkan membayar $ 700,000 dalam cukai tanah tempatan sebelum ia memfailkan muflis, tetapi ia meninggalkan tambahan $ 8.3 juta bil cukai pengeluaran yang belum dibayar.

Pembetulan:Satu versi terdahulu cerita ini menyebut Cloud Peak sebagai pengeluar arang batu ketiga terbesar di Amerika Syarikat. Cloud Peak tergelincir dari pengeluar arang batu ketiga terbesar di Amerika Syarikat ke pengeluar arang batu keempat terbesar pada 2018.

Tonton video itu: 3000+ Common Spanish Words with Pronunciation (Disember 2019).